Autorijles

De rijlessen worden gegeven in de nieuwe BMW 116 D. Het is een auto die onder andere is voorzien van navigatie, een airco en parkeersensoren.

De vorderingen die je iedere les maakt worden bijgehouden op een instructiekaart. Zo weet je precies wat je sterke punten zijn maar krijg je ook te zien aan welke punten nog gewerkt moet worden. Zo werk je stap voor stap naar het examen toe.

Tussentijdse toets

Deze toets is bedoeld om alvast te wennen aan de examen situatie. Zo krijg je een goed idee wat je op het echte examen te wachten staat en is er ook nog een vrijstelling te verdienen. Tijdens de toets moet je 2 bijzondere manoeuvres (oefeningen) uitvoeren en wanneer deze voldoende worden uitgevoerd krijg je een vrijstellingen voor het echte examen.

De toets zal ongeveer 35 minuten duren en wordt uitgevoerd door een examinator van het CBR. Na afloop van de toets zal de examinator de rit met jou en je instructeur evalueren. Je krijgt dan te horen welke onderdelen je al goed beheerst maar ook waaraan nog gewerkt moet worden voor je examen.

Autorijschool John de Graaf Stadskanaal Auto